joi, 1 aprilie 2010

Made by Nina - original peach cake




Ingrediente:


Pentru blat:

- 7 oua

- 7 linguri faina

- 7 linguri zahar


Pentru sirop, crema si ornat:

- un compot de piersici

- 200 g frisca

- 200 g zahar

- 200 ml suc de caise fara acid

- un plic gel pentru tort


Tips:


Pentru blat:

- se separa albusul de galbenus

- se freaca galbenusul cu 2 linguri de zahar

- se bat albusurile cu celelalte 5 linguri de zahar

- se adauga peste albusurile batute cu zahar cele 7 linguri de faina, apoi galbenusurile si se amesteca incet cu o lingura de lemn

- se tapeteaza o tava cu ulei si faina, se toarna compozitia si se lasa la cuptor pana ce pandispanul devine auriu - este gata atunci cand intepat cu scobitoarea, pe scobitoare nu ramane coca

- pandispanul se lasa la racit si dupa aceea se scoate din tava

- odata racit se taie in doua parti


Pentru sirop:

- se caramelizeaza cele 200 de g de zahar intr-o lingurita de apa

- se lasa la racit si se amesteca cu siropul din compotul de piersici si cu sucul de caise


Pentru crema si ornat:

- se bate frisca lichida, o parte se amesteca cu cateva piersici taiate cubulete si restul se pastreaza la frigider

- se insiropeaza blatul, se aseaza crema

- pentru ornat se monteza pe margini frisca, iar in mijloc se aseaza felii subtiri de piersica
dupa care se toarna gelul pentru tort.